#mkbrobotiseert

Mindset ondernemers over robotica verandert > Sleuteltechnologie rukt op

Dit artikel is overgenomen van Utrecht Business

Robots zijn in de industrie al decennialang gemeengoed. In de logistiek winnen ze snel terrein. Mede door het toenemende personeelstekort staan ook ondernemers in andere sectoren vaker open voor de inzet van robotica. Holland Robotics ondersteunt bij het inzicht in de mogelijkheden. Echte meerwaarde en een sluitende businesscase zijn daarbij cruciaal.

In ons land houden zich meer dan 600 organisaties bezig met robotica, van onderzoek tot en met de inzet van robots en cobots bij productie. “Ruim honderd daarvan zijn aangesloten bij High Tech NL. Holland Robotics is een van de twee clusters van deze branchevereniging, naast Semiconductors,” zegt Thijs Dorssers, manager van Holland Robotics.

Positie verstevigen
Holland Robotics ontstond in 2017. “Toen sloegen industriële bedrijven, wetenschapsinstellingen en robotica-organisaties de handen ineen. Samen willen wij de concurrentiepositie van robotica verstevigen.”
Hoe staat Nederland ervoor in het internationale speelveld? “Als het gaat om innovatie, de ontwikkeling van nieuwe toepassingen horen we bij de top. Een recent rapport zet Nederland op plaats 5.” Bij het gebruik van robotica ziet het beeld er anders uit. “Daar zijn we ver verwijderd van de top-10. Landen als Denemarken en België lopen op ons voor.” Lees meer…

Meer weten?

Wilt u weten of robotisering binnen uw bedrijf past? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hightechnl.nl.

Meer nieuwsberichten

Training Robot Safety

Veilig (samen)werken met robots is steeds meer van belang nu robots meer en meer hun weg vinden bij bedrijven en productieomgevingen. Daarbij komen de robots

Lees meer »