Activiteiten

MKB Robotiseert organiseert inspiratiesessies, workshops en labsessies om MKB-ondernemers op weg te helpen met automatisering en robotisering.

Activiteiten

MKB Robotiseert organiseert inspiratiesessies, workshops en labsessies om MKB-ondernemers op weg te helpen met automatisering en robotisering.

19 oktober 2022

Demodag van MKBdoet: toegepaste innovatie bij onderhoudsbedrijven

Hoe ondersteunt technologie fysiek zware of moeilijk bereikbare onderhoudswerkzaamheden? Dit is thema van de tweede...

13 september 2022

Nordbo Robotics Demo Event 13 september 2022, Doetinchem

WiredWorkers organiseert het Nordbo Robotics Demo Event. Dit Deense bedrijf, gespecialiseerd in No Code software voor...

8 juni 2022

Vision, Robotics & Motion 2022

De beurs om de roboticamogelijkheden te bekijken en de laatste ontwikkelingen en toepassingen voor het...

21 april 2022

Breda Robotics Inspiratiedag

Altijd al een glimp van de toekomst willen krijgen? Tijdens de Breda Robotics Open Dag...

11 februari 2022

Online bijeenkomst Dag van de robotica

Met de laatste technische kennis op het gebied van industriële robotica en de bijbehorende 21st...

Inspiratiesessie

Robots bieden steeds meer kansen voor bedrijven. Je vindt ze al lang niet meer alleen in de auto-industrie met een hek eromheen. Cobots, robotarmen, zelfrijdende voertuigen… robots werken steeds meer samen met mensen en vergroten de productiecapaciteit. Deze inspiratiesessie is bedoeld voor (MKB-)ondernemers die overwegen met robots te gaan werken. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht in verband met de voorbereiding op de sessie. Twijfel je of robots voor jouw bedrijf van meerwaarde kunnen zijn?

Workshops

Met deze workshops helpen we je op weg in de wereld van robotica. We gaan in op de technologische kant van robotica, maar ook op de financiële en organisatorische kant: wat vraagt robotisering van jouw organisatie? Na deze workshop weet je wat er met robotica mogelijk is, waar je rekening mee moet houden en waar je voor vervolgstappen terecht kunt. Deze workshop is bedoeld voor (MKB-)ondernemers die overwegen met robots te gaan werken. De deelnemersbijdrage is €750 per bedrijf, leden van VNO-NCW Brabant Zeeland betalen €500. Per bedrijf kunnen maximaal drie medewerkers deelnemen.

Labsessies

Tijdens de Inspiratiesessie en/of workshop heeft u inzicht gekregen wat er met robotica mogelijk is en waar u rekening mee moet houden. Maar hoe gaat u deze kennis toepassen in de praktijk? Wij bieden de mogelijkheid om samen met Fontys (docenten en studenten) te experimenteren. Dit kan op verschillende manieren: Volg een online lesmodules om basiskennis op te doen; Kom naar een van de robotlabs van Fontys voor een labsessie. Met een labsessie kunt u kennis maken met verschillende robottoepassingen, maar u kunt zich ook richten op een specifieke robotica-toepassing (maatwerk); Uitgebreid experimenteren in het robotica-lab in de vorm van een project dat je samen met studenten uitvoert.

Activiteiten

Inspiratie