Activiteiten

MKB Robotiseert organiseert inspiratiesessies, workshops en labsessies om MKB-ondernemers op weg te helpen met automatisering en robotisering.

Activiteiten

MKB Robotiseert organiseert inspiratiesessies, workshops en labsessies om MKB-ondernemers op weg te helpen met automatisering en robotisering.

1 februari 2024

From 1 to 100 Robots – Entrepreneurship Exchange

ARE YOU OR YOUR TEAM IN THE PROCESS OF SCALING A ROBOTICS PROJECT? Learn from...

15 november 2023

Nationale Cobot Dag 2023

Save the date! Woensdag 15 november is het zover, de Nationale Cobot Dag 2023! Heb...

7 juni 2023

Vision, Robotics & Motion 2023

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd...

21 maart 2023

ZIE: de technologische industrie

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële...

7 december 2022

Robotisering binnen jouw bedrijf; waar begin je? | MKB Inspiratiesessie

Te kort aan arbeidskrachten, verbeteren van werkomstandigheden, behoefte aan meer (flexibele) productiecapaciteit en constante kwaliteit....

Inspiratiesessie

Robots bieden steeds meer kansen voor bedrijven. Je vindt ze al lang niet meer alleen in de auto-industrie met een hek eromheen. Cobots, robotarmen, zelfrijdende voertuigen… robots werken steeds meer samen met mensen en vergroten de productiecapaciteit. Deze inspiratiesessie is bedoeld voor (MKB-)ondernemers die overwegen met robots te gaan werken. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht in verband met de voorbereiding op de sessie. Twijfel je of robots voor jouw bedrijf van meerwaarde kunnen zijn?

Workshops

Met deze workshops helpen we je op weg in de wereld van robotica. We gaan in op de technologische kant van robotica, maar ook op de financiële en organisatorische kant: wat vraagt robotisering van jouw organisatie? Na deze workshop weet je wat er met robotica mogelijk is, waar je rekening mee moet houden en waar je voor vervolgstappen terecht kunt. Deze workshop is bedoeld voor (MKB-)ondernemers die overwegen met robots te gaan werken. De deelnemersbijdrage is €750 per bedrijf, leden van VNO-NCW Brabant Zeeland betalen €500. Per bedrijf kunnen maximaal drie medewerkers deelnemen.

Labsessies

Tijdens de Inspiratiesessie en/of workshop heeft u inzicht gekregen wat er met robotica mogelijk is en waar u rekening mee moet houden. Maar hoe gaat u deze kennis toepassen in de praktijk? Wij bieden de mogelijkheid om samen met Fontys (docenten en studenten) te experimenteren. Dit kan op verschillende manieren: Volg een online lesmodules om basiskennis op te doen; Kom naar een van de robotlabs van Fontys voor een labsessie. Met een labsessie kunt u kennis maken met verschillende robottoepassingen, maar u kunt zich ook richten op een specifieke robotica-toepassing (maatwerk); Uitgebreid experimenteren in het robotica-lab in de vorm van een project dat je samen met studenten uitvoert.

Activiteiten

Inspiratie