Nationale CobotDag

18 november 2020 - aanvang: 10:00 - einde: 14:00 - Locatie: Online

De cobots komen eraan!

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over robots die ons gaan helpen, maar ook over robots die onze banen overnemen en zelfs over robots die ons overnemen. Er wordt gelukkig ook steeds meer geschreven over de cobot, de collaboratieve robot. Maar wat ons betreft nog niet genoeg.  Cobots zijn de robots waar we mee samenwerken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, goedkoop (in vergelijking met industriële robots) en flexibel. Holland Robotics is spreker tijdens een van de paneldiscussies.

Cobots stellen ons in staat om te werken met een robot, in plaats te werken als een robot. De Nationale Cobot Dag is in het leven geroepen om de bekendheid van cobots te vergroten en acceptatie te bevorderen.

Op deze dag laten bedrijven die zich bezig houden met cobots zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Maak kennis met diverse merken cobots, met hun applicaties, welke tools en toebehoren er zijn om van de cobot het flexibel inzetbare gereedschap te maken dat het is.

De live uitzending draait om 3 paneldiscussies, afgewisseld met live demonstraties van cobots sets en case studies. Thijs Dorssers, manager Holland Robotics, is een van de sprekers bij het onderwerp Cobots & nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Aan de hand van een aantal stellingen zullen de sprekers het onderwerp toelichten en worden kijkers actief betrokken om te reageren.

Programma

Deelnemen

De uitzending is live te volgen via Slido en YouTube. Wilt u meepraten, reageren op de stellingen en meedoen aan een quiz tijdens de uitzending, kijk dan via Slido en log in met de code NCD2020.