#mkbrobotiseert

Robots eng? Nee, we hebben ze hard genoeg nodig

Robots vinden we inmiddels overal, in de horeca, in de zorg en in magazijnen. Maar nemen ze nu onze banen af? Nee, is het antwoord. Ze vangen onder andere de gaten in de huidige tekorten op en zorgen ervoor dat ons werk veiliger en uitdagender wordt.

Maar Nederland moet wel investeren om te blijven ontwikkelen op het gebied van robotica. 51% van de bedrijven denkt (nog) niet aan robotiseren, maar om bij te blijven in toekomstige ontwikkelingen is dit wel noodzakelijk.

Bekijk de uitzending van Nieuwsuur | NOS over robotmogelijkheden. Met onder andere toepassingen in de landbouwsector.

Meer weten?

Wilt u weten of robotisering binnen uw bedrijf past? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hightechnl.nl.

Meer nieuwsberichten

Consolidatie in de metaalbewerking

De Nederlandse metaalbewerkers worden geconfronteerd met personeelskrapte, oplopende kosten voor digitalisering en hoge investeringen in het machinepark. Het is de vraag of het grote aantal

Lees meer »

KUKA richt zich sterker op het mkb

Dit artikel is overgenomen van Robot Magazine Gebrek aan geschoolde arbeidskrachten, moeilijke leveringsvoorwaarden en hoge energiekosten: het MKB staat voor grote uitdagingen. Volgens een wereldwijd

Lees meer »