#mkbrobotiseert

Summa College start nieuwe opleiding voor robotlassen

Vanaf september start bij Summa Techniek een nieuwe cursus op het gebied van robotlassen. Deze cursus is internationaal erkend door gecertificeerde instanties en uniek in de Brainport Regio Eindhoven. Op de Brainport Industries Campus wordt gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur. Merkonafhankelijk handelen maakt het mogelijk om maximaal rendement te halen uit de robotinstallatie en de bijbehorende software.

Peter Manders, opleidingsadviseur bij Summa Techniek: “Als je voorheen een softwarepakket voor een lasrobot kocht, kon je alleen aan de slag met de programmeertaal van de leverancier. Door merkonafhankelijk te werken, bieden wij de cursus aan voor alle gangbare programmeertalen. Zo worden de mogelijkheden van de software en de robot maximaal benut en kunnen we voldoen aan de opleidingsvraag vanuit bedrijven. De cursus heeft een meerwaarde voor zowel de cursisten als het bedrijfsleven. Cursisten ontwikkelen zich toekomstgericht door bredere kennis van de werking en mogelijkheden van de lasrobot. Bedrijven behalen een hoger rendement doordat er op deze manier sneller en efficiënter wordt gewerkt.”

De opleiding Robotlassen (IRW) van het Summa College leidt je via theorie- en praktijklessen op tot IRW-B of IRW-C. Middels de lessen verdiep je je onder meer in lasprocessen, apparatuur, materialen, constructies, fabricage en toepassingen. Ook onderwerpen als normen, regelgeving, kwaliteitsborging en bedrijfseconomische aspecten van het productieproces komen aan bod.

Je kunt de cursus volgen op basis- of gevorderdenniveau: IRW-B (basic) of IRW-C (comprehensive). IRW-B leidt op tot het zelfstandig bedienen van een lasrobot, IRW-C tot het zelfstandig en optimaal programmeren van een lasrobot. Maatwerk is mogelijk.

Deze cursus is internationaal erkend door gecertificeerde instanties: het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), de European Welding Federation (EWF), het International Institute of Welding (IIW).

Meer weten?

Wilt u weten of robotisering binnen uw bedrijf past? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hightechnl.nl.

Meer nieuwsberichten

Consolidatie in de metaalbewerking

De Nederlandse metaalbewerkers worden geconfronteerd met personeelskrapte, oplopende kosten voor digitalisering en hoge investeringen in het machinepark. Het is de vraag of het grote aantal

Lees meer »

KUKA richt zich sterker op het mkb

Dit artikel is overgenomen van Robot Magazine Gebrek aan geschoolde arbeidskrachten, moeilijke leveringsvoorwaarden en hoge energiekosten: het MKB staat voor grote uitdagingen. Volgens een wereldwijd

Lees meer »