#mkbrobotiseert

Hoe robotisering een rol kan spelen tegen het tekort aan lassers

Het tekort aan technisch personeel in Nederland wordt steeds groter. Met zo’n 50.000 openstaande vacatures steekt de technieksector met kop en schouder boven de andere sectoren uit en dit probleem lijkt alleen maar groter te worden. Zo’n 60 procent van de technici in Nederland is tussen de 40 en 65 jaar, waarbij de aanwas van jongeren achterblijft.  Binnen de metaalsector is bijvoorbeeld veel vraag naar constructiebankwerkers, CNC-verspaners, plaatwerkers en lassers. Voor die laatste hebben we gelukkig een mooie oplossing!
 

Oorzaak en gevolg

Er zijn een aantal redenen voor dit tekort aan arbeidskrachten. Werken in de techniek werd lange tijd niet aantrekkelijk gevonden.  en op mbo-niveau is lange tijd de nadruk gelegd op andere sectoren. Daarnaast is het aantal opleiding in de techniek sterk afgenomen.

Dit leidt er onder andere toe dat het voor bedrijven lastig is om goed gekwalificeerd personeel te vinden, wat uiteindelijk zorgt dat de productiviteit en groei van de onderneming stagneert. Op grote schaal heeft dit gevolgen voor de concurrentiepositie van Nederland. 

 

Lassen met een cobot

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen, stressvolle situaties op de werkvloer te voorkomen en de gewenste kwaliteit te garanderen, is er een oplossing: automatisering, zoals onder andere het automatiseren van laswerkzaamheden. Er zijn diverse systemen op de markt die lasautomatisering steeds toegankelijker maken voor het MKB. Er zijn standaard lasrobotcellen en de relatief nieuwe lascobotcellen.

Een lascobot is een collaboratieve robot die samenwerkt met de lasser. Dankzij krachtsensoren zijn er geen extra veiligheidsmaatregelen zoals laserhekken en afrasteringen nodig. In theorie zou je een werknemer het voorwerk kunnen laten doen, zodat de cobot voor de juiste lasnaad zorgt. De cobot kan lassen in verschillende toepassingen. Mig/Mag lassen, Tig lassen, puntlassen, booglassen, ultrasoon lassen en plasmalassen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Daarnaast is een cobot ook in staat om bepaalde afwerkingswerkzaamheden uit te voeren. 

Ten opzichte van een standaard robotcel biedt een cobot enkele voordelen. De aanschafkosten zijn niet zo hoog als een standaard lasrobot. Hij is binnen een paar uur te installeren en het programmeren van de robot is met een korte basistraining snel onder de knie. De cobot is ook nog eens flexibel. Hij weegt niet veel en kan dankzij een verrijdbare unit op verschillende plekken worden ingezet. Dankzij de simpele programmering is het ook mogelijk om snel verschillende lastaken aan de cobot aan te leren, van meerlaags lassen en cirkellassen. Ideaal als je produceert in kleine series.

Meer weten?

Wilt u weten of robotisering binnen uw bedrijf past? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hightechnl.nl.

Meer nieuwsberichten

Consolidatie in de metaalbewerking

De Nederlandse metaalbewerkers worden geconfronteerd met personeelskrapte, oplopende kosten voor digitalisering en hoge investeringen in het machinepark. Het is de vraag of het grote aantal

Lees meer »

KUKA richt zich sterker op het mkb

Dit artikel is overgenomen van Robot Magazine Gebrek aan geschoolde arbeidskrachten, moeilijke leveringsvoorwaarden en hoge energiekosten: het MKB staat voor grote uitdagingen. Volgens een wereldwijd

Lees meer »