#mkbrobotiseert

Het shoppen van de toekomst

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Omroep West; auteur Robbert van Cleef

Robots vervangen winkelpersoneel in Leiden: Is dit het winkelen van de toekomst? In Leiden kunnen we een eerste blik werpen op hoe het winkelen in de toekomst eruit kan zien. In de winkel zijn een aantal artikelen te zien, maar de uitstraling wordt vooral bepaald door de rode afhaalstations die naast elkaar staan opgesteld. Je kunt er je online bestelling afhalen door aan één van de stations je QR-code te laten zien. Een robot brengt je spullen vervolgens in een plastic doos naar de plek waar jij staat.

Door deze verregaande automatisering kan Ochama Pick Up Point leveren tegen scherpe prijzen. Het moederbedrijf is de Chinese webgigant JD.com. Na Amazon en Alibaba komt JD.com wereldwijd op de derde plaats. Het Chinese bedrijf specialiseert zich in de manier waarop winkelen er in de toekomst uitziet, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van moderne technieken. Deze technieken komen zowel terug bij de distributiecentra en de winkels van Ochama.

Kostenbesparend

Het bedrijf kan op deze manier kostenbesparend werken. Er is in de winkel dan ook weinig personeel te vinden. Na het inscannen van de QR-code krijg je een mooi kijkje van de techniek doordat je kunt zien hoe de robots jouw bestelling over een netwerk van lopende banden naar jouw afhaalpunt brengen. Het centrale distributiecentrum staat op een andere plek en zorgt dat het verpakte pakket bij de verschillende ophaalpunten terecht komt. Deze manier zorgt voor extra gemak bij het bestellen en snel ophalen van goederen en biedt oplossing op het moment van pandemie-uitbraken en tekort aan personeel. n krijgen.’

‘Techniek gaat steeds grotere rol spelen’

Ochama Pickup is er van overtuigd dat deze manier van winkelen een grote toekomt en heeft dan ook verdere plannen om uit te breiden in Nederland en Europa. Techniek gaat een hele belangrijke rol gaat spelen bij de toekomst van het winkelen, maar altijd ondersteuneng. Er blijft altijd oog voor het persoonlijke aspect en contact.
 

Meer weten?

Wilt u weten of robotisering binnen uw bedrijf past? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hightechnl.nl.

Meer nieuwsberichten

Training Robot Safety

Veilig (samen)werken met robots is steeds meer van belang nu robots meer en meer hun weg vinden bij bedrijven en productieomgevingen. Daarbij komen de robots

Lees meer »